Eestlane Brüsselis: olime plahvatusest 30-40 meetri kaugusel (1)

Liisa Tagel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brüsseli Zaventemi lennujaam.
Brüsseli Zaventemi lennujaam. Foto: SCANPIX/REUTERS

Täna Eesti lennufirma Nordicaga Brüsselist Tallinnasse lendama pidanud Kristjan Aruoja rääkis Postimehele, et oli koos oma kaaslasega ühele pommidest väga lähedal, ent viga nad ei saanud ja praeguseks on nad lennujaamast juba eemale jõudnud.

Kristjan ja ta kaaslane olid esimese plahvatuse toimumise ajal check-in'i tegemas. «Esimene pauk oli kaugel. Käis kõva lahmakas ja inimesed hakkasid jooksma, aga me ei saanud täpselt aru, mis see oli. Teine plahvatus toimus meist 30 – 40 meetri kaugusel nurga taga. Nägime tuld, kõik kohad olid suitsu ja tolmu täis. Läksime teenindajate leti alla peitu – tüdruksõber ronis päris selle alla, ma jäin pisut ettepoole,» kirjeldab Aruoja.

«Mees, kes meid enne teenindas, pidas kellegagi kogu aeg sidet ja andis meile ka juhtnööre. Ühel hetkel sai ta teavituse, et tuleb kiiresti välja minna. Läksime koos teendindava personaliga lennujaamast minema – meid oli kuskil 6 – 7 inimest kokku kambas. Tee peal nägime vigastatuid,» jätkab ta.

«Jõudsime lennujaamast välja ja siis läksime meid välja juhtinud mehe autosse. Kuulasime kogu aeg raadiot ja ta tõlkis meile, mis toimub,» räägib Kristjan. Autos kuulsid nad, et ka kahes metroojaamas on midagi toimunud. Ühistransport ei liigu ning linnas on suured ummikud.

«Raadiost kuulsime just ka, et meie asukoha lähedal oli lennujaamas tõenäoliselt ka kolmas pomm, aga see ei plahvatanud,» ütles Aruoja.

Aruoja ega ta kaaslane vigastada ei saanud ja praegu on nad plahvatustest eemal ühes kohvikus ning ootavad edasisi teateid. Esialgu õnnestus nendega ka kontakti saada vaid sotsiaalmeedia vahendusel, sest mobiilivõrgud on ülekoormatud.

Eesti eurosaadiku Yana Toomi assistent kinnitas, et ka Toom viibis lennujaamas plahvatuste lähedal, kuid temaga on kõik korras.

Brüsseli Zavantemi lennuväljal toimus kaks võimast plahvatust. Politsei teatel on surma saanud vähemalt 11 ja vigastada palju inimesi.

Eestlane Brüsseli lennujaamas, anna endast teada, kui oled ohutus kohas!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles