Saatkonna töötaja: Brüsselis valitseb paanika (9)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maalbeeki metroojaama ümbrus pärast plahvatust.
Maalbeeki metroojaama ümbrus pärast plahvatust. Foto: Nicolas Maeterlinck/AFP/Scanpix

Brüsseli Saksa saatkond asub 350 meetri kaugusel Maalbeeki metroojaamast. Kui saatkonna töötajate Facebooki lehtedelt võib leida postitusi selle kohta, et olukord on oodatust rahulikum, siis tegelikult valitseb Brüsselis paanika, mis ei ole mööda läinud ka saatkonna töötajatest.

Anonüümseks jääda sooviv Saksa saatkonna töötaja kirjeldas olukorda saatkonnas ja linnas. Tema sõnul on olukord Brüsselis kohutav. «Me kõik teadsime, et millalgi siin midagi juhtub, kuid püüdsime seda kõik ignoreerida. Paljud inimesed on väga hirmul ja paanikas. Teistelt olen kuulnud inimeste kohta, kes olid lennujaamas, kuid kellega midagi ei juhtunud. Kõigil on hirm, et ka teistes kohtades veel midagi plahvatab,» rääkis saatkonna töötaja.

Kõige ohtlikum aeg on tema sõnul tipptund, sest siis on korraga liiga palju inimesi liikvel. Saksa saatkonnas on avatud kriisikeskus ja sellega käib kiire töö, kuigi praegustel andmetel saksalasi hukkunute seas ei ole. Brüsseli elanikel on palutud jääda sinna, kus nad parajasti on, olgu selleks siis kool, töökoht või mõni muu paik. See kehtib ka saatkonna töötajatele.

«Kuna saatkond asub Maalbeeki peatusest 350 meetri kaugusel ja tundsime kolleegide pärast tõsist hirmu, kuid kõik on turvalises kohas. Ka siis, kui püüame rahulikuks jääda, on kõigil südame ümber jääkülmaks läinud. Palume nende eest, kes langesid rünnakutes, said vigastada või on kadunuks jäänud. Teeme kõik selleks, et nende omakseid aidata,» lisas saatkonna töötaja, kes soovitab kõigil Brüsselis viibijatel siiski rahu säilitada.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles