Iisraeli minister: Euroopa ignoreeris islamistlikke terrorirakukesi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/AFP

Paljud eurooplased eirasid islamistlikke terrorirakukesi, keskendudes pigem Iisraeli kritiseerimisele, ütles Iisraeli minister pärast terrorirünnakuid Brüsselis.

Teadus- ja kosmosetehnoloogia minister Ofir Akunis kritiseeris Euroopa otsust erimärgistada Iisraeli asundustest pärit tooted eelmisel sügisel.

«Ma kordan: paljud eurooplased on pühendanud end ekslikult Iisraeli hukkamõistmisele, märgistades tooteid ja korraldades boikotte,» sõnas Akunis Facebookis.

«Praegu on kontinendi kodanike silme all kasvanud tuhandeid islamiäärmuslikke terrorirakukesi. Palju oli neid, kes surusid alla ning mõnitasid inimesi, kes üritasid selle eest hoiatada. Oli ka neid, kes alahindasid (ohtu),» ütles parempoolsesse võimuerakonda Likud kuuluv minister.

«Meie kurbuseks on reaalsus karmilt ja lõplikult tabanud kümnete süütute inimeste elu,» lisas ta.

Praegustel andmetel on teisipäevastes Brüsseli terrorirünnakutes hukkunud 34 inimest.

Euroopa riigid on kritiseerinud Iisraeli asundustegevust okupeeritud Läänekaldal ning palestiinlaste kohtlemist juudiriigi võimude poolt.

EL kiitis novembris heaks erimärgistused rahvusvahelise õiguse kohaselt ebaseaduslike juudiasunduste toodetele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles