Iraagi luure: rünnakud olid kättemaks Abdeslami vahistamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Pariisi rünnakute peamisi kahtlusaluseid, Belgias sündinud Salah Abdeslam, vahistati Brüsselis möödunud reedel, 18. märtsil pärast politseiga toimunud tulevahetust.
Üks Pariisi rünnakute peamisi kahtlusaluseid, Belgias sündinud Salah Abdeslam, vahistati Brüsselis möödunud reedel, 18. märtsil pärast politseiga toimunud tulevahetust. Foto: SCANPIX/REUTERS

Iraagi luureteenistuse andmeil olid allikad Süüria Raqqa linnas rääkinud neile Islamiriigi (ISIS) kavandatavatest terrorirünnakutest Euroopas juba kaks kuud, nimetades sihtmärkidena just lennu- ja rongijaamu.

Üks luureametnik ütles täna Associated Pressile, et Iraagi ametiisikud hoiatasid Euroopa riike nende plaanide eest, kuid tollal Brüsselit need kavad ei hõlmanud.

Tema sõnul viisid ISISe džihadistid oma operatsiooni Brüsselisse üle seoses Pariisi veresauna peakahtlusaluse Salah Abdeslami vahistamisega.

Teine anonüümsust palunud kõrge Iraagi luureametnik märkis, et operatsiooni korraldas Daesh (ISIS), et seda kavandati Raqqas kaks kuud tagasi ja et kolm suitsiidiründajat panevad toime veel ühe rünnaku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles