Putin lubas hajutada Soome mured migratsioonist Venemaa kaudu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Moskva mõistab Soome muresid seoses migrantide vooluga Venemaa kaudu ning teeb Helsingiga selle probleemi osas partnerina koostööd, ütles Vene president Vladimir Putin teisipäeval oma Soome kolleegi Sauli Niinistöt võõrustades.

«Ma saan öelda teile kindlalt ühte asja: me mõistame meie Soome sõprade muresid ning me teeme koos tööd täiesti partnerlikul viisil,» ütles Putin Moskvas pärast kõnelusi Niinistöga korraldatud ühisel pressikonverentsil.

Rääkides sellest, millised on Euroopasse Venemaa ja Türgi kaudu suunduvate migratsioonivoolude erinevused, ütles Putin, et Venemaale pääsemiseks vajavad migrandid viisat.

«See loob teatud tingimused kontrolliks,» sõnas ta.

Samas märkis Putin, et kui keegi siseneb Venemaale seaduslikult ning seejärel mõni teine riik nagu Soome võtab neid vastu põgenikena, ei saa Venemaa neid pärast nende viisa aegumist tagasi võtta.

«Meil olid mõned probleemid Norraga ning just seepärast on õigeaegne ja professionaalselt korraldatud infovahetus nii tähtis,» seletas Putin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles