Video: Brüsseli lennujaama turvamehest sai kangelane (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brüsseli Zaventemi lennujaam pärast plahvatusi
Brüsseli Zaventemi lennujaam pärast plahvatusi Foto: SCANPIX

Eile toimus Belgia pealinna Brüsseli Zaventemi lennujaamas kaks plahvatust, milles sai viga üle kümne inimese, hiljem oli plahvatus ka eurokvartali lähedases metroojaamas.

Belgia meedia teatel sai Brüsseli lennujaama turvamehest, 40-aastasest Alphonse Youlast kangelane, kes abistas kannatada saanuid ja politseid.

Youla tööpäev algas eile Zaventemi lennujaamas kell 4.00 hommikul, mil oli rahulik ja kõik toimus tavapäraselt. Tragöödia rullus lahti pärast kella 8.00 kohaliku aja järgi, kui toimus kaks plahvatust.

«Kuulsin, kuidas räägiti araabia keeles, siis toimus võimas plahvatus, millele järgnes veel üks plahvatus. Ma ei tea, mida oletatav terrorist ütles, sest ma ei oska araabia keelt,» teatas turvamees.

Youla oli plahvatuspaigast umbes viie meetri kaugusel ja pärast esimest plahvatust sööstis ta lennufirma Brussels Airlinesi müügileti taha peitu.

«Nägin, kuidas mu ülemus põgenes. Siis märkasin segaduses naist, kes tahtis liikuda eskalaatoriga saabuvate lendude halli. See naine sai raskelt vigastada ja oletatavalt ellu ei jäänud,» meenutas turvamees.

Plahvatuste tagajärjel valitses lennujaamas segadus, samuti vajus kokku osa katusest. Youla nägi enda lähedal kahte eakat, kes vajasid abi ja ta tõttas neile appi.

«Nad olid paanikas ega tahtnud minust lahti lasta. Panin nad lifti koos veel viie inimesega, kelle seas oli nii kannatanuid kui hukkunuid. Viisin plahvatuspaigast ära kaks politseinikku, kes olid jalad kaotanud. Ma tegutsesin automaatselt, sest nii paljude surunute ja vigastatute korraga nägemine tekitab šoki,» lausus mees.

Youla andis Belgia ja rahvusvahelisele meediale intervjuu kohe pärast inimeste abistamist ning selle tõttu oli ta riietel ja kätel näha kannatanute verd.

Brüsseli Zaventemi lennujaamas leidis lahkuvate lendude hallis aset kaks plahvatust, milles hukkus senistel andmetel 14 ja sai vigastada 106 inimest.

Hiljem toimus Brüsseli ühes metroojaamas samuti plahvatus, mis kasvatas hukkunute ja vigastada saanute arvu. Kokku on arvatavalt 34 hukkunut ja üle 200 vigastada saanu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles