USA meedia: Clinton ja Trump võitsid eelvalimised Arizonas (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: SCANPIX

USA presidendikandidaatide eelvalimised Arizona osariigis võitsid kindlalt demokraat Hillary Clinton ja vabariiklane Donald Trump, suurendades veelgi edu oma rivaalide ees, teatasid eile USA meediakanalid.

CNN-i andmetel on Clinton saamas 60,5 protsenti ja tema vastaskandidaat Bernie Sanders 36,9 protsenti demokraatide häältest.

Kinnisvaramagnaati Trumpi toetas 46 protsenti ja teisel kohal olevat Texase senaatorit Ted Cruzi 22 protsenti vabariiklastest. Ohio kuberneri John Kasichi osaks jäi kümme protsenti häältest.

Teisipäeval oli vabariiklaste eelvalimistel Arizonas ja valimiskoosolekutel Idahos mängus kokku 98 delegaadi toetus ning demokraatidel, kellel erinevalt demokraatidest toimusid ka valimiskoosolekud Idahos, 131.

Trumpi peaeesmärgiks on praegu saada kokku otsenominatsiooniks vajalikud 1237 delegaati ja nurjata partei ladviku katsed teda takistada.

Võiduga Arizonas tagas Trump endale kõigi selle osariigi 58 delegaadi toetuse. Ühtekokku on tal nüüd 741 delegaati Cruzi 421 ja Kasichi 145 vastu, teatas CNN.

Tõenäoliselt ei lähe Trumpil sama hästi mormoonide enamusega Utah's, kus valimiskoosolekute eelsed arvamusküsitlused on näidanud Cruzi eelistamist. Utah's tagab võitja vabariiklaste seas endale kõigi 40 delegaadi toetuse.

Demokraadid jagavad oma delegaadid proportsionaalselt. Lõviosa neist sai Arizonas endale Clinton.

Verised rünnakud Brüsselis muutsid valimispäeva tooni - nii Trump kui Cruz kasutasid seda Obama välispoliitika sarjamiseks ja oma immigrantidevastase hoiaku propageerimiseks.

Trump ütles uudistekanalilel CNN, et Belgia sündmused oleks saanud ära hoida, kui võimud oleksid varem kinni võetud terrorikahtlusaluse suhtes piinamist kasutanud.

Clintonil oli enne teisipäeva superdelegaate arvestades koos 1656 delegaati Sandersi 877 vastu. Demokraatide nominatsiooniks on vaja kokku saada 2383 delegaati.

Häältelugemine veel kestab.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles