Lähedased mälestavad aastataguses Germanwingsi lennukatastroofis hukkunuid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üks aasta tagasi, 24. märtsil 2015 toimus Saksamaa odavlennufirma Germanwings lennukiga Prantsuse Alpides lennukatastroof, milles hukkus 150 inimest.

Täna mälestavad lennul 4U 9525 olnute lähedased hukkunuid, kellest enamik olid saksalased, edastab BBC.

Mälestustseremoonia toimub Prantsusmaa Alpides asuvas Le Vernet` külas, mis on õnnetuspaigale kõige lähemal ning seal leiab aset leinaseisak ja lilledepanek. Sinna peaks kohale minema umbes 600 inimest, kelle lähedased enam koju ei tulnud.

Tegemist on eratseremooniaga, millest Prantsuse, Saksa ega Hispaania võimuesindajad osa ei võta. Ka ei ole meedia sündmuspaika oodatud.

«Pered ja sõbrad ei soovi, et nende valu jäädvustatakse ja maailmale näidatakse,» sõnas La Vernet`esindaja Bernard Guerin.

Samuti külatavad pereliikmed La Vernet`surnuaeda, kuhu on maetud selles lennuõnnetuses elu kaotanute, kuid identifitseerimata isikute surnukehi.

Eile toimusid hukkunute mälestusstseremooniad Hispaanias Barcelona lennujaamas, kust Germanwingsi lennuk õhku tõusis ja Saksamaal Düsseldorfi lennujaamas, kus lennuk maanduma pidi.

Prantsuse ja Saksa uurimine näitas, et lennu 9525 kaaspiloot, 27-aastane Andreas Lubitz kannatas vaimse tervise probleemide ja enesetapumõtete käes ning suunas lennuki meelega vastu mäekülge.

Pärast õnnetust teatasid nii Germanwings kui emafirma Lufthansa, et Lubitz läbis kõik pilootidele ettenähtud katsed ja testid hästi ning ei olnud põhjust arvata, et tal võib probleeme olla.

Germanwingsi lend 9525 tõusis 24. märtsil 2015 õhku Hispaania Barcelona El Prati lennuväljalt ja pidi suunduma Saksamaale Düsseldorfi lennuväljale. Lennuk kukkus alla Prantsuse Alpides, Nice`ist umbes 100 kilomeetri kaugusel loodes peaaegu kohe pärast seda, kui Airbus A320-211 oli jõudnud tavakõrgusele ehk 10 000 meetrini. Viimane kontakt lennujuhtimiskeskusega oli vahetult enne allakukkumist.

Hukkusid pardal olnud 144 reisijat ja kuus meeskonnaliiget, nende seas ka õnnetuse tahtlikult põhjustanud kaaspiloot Andreas Lubitz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles