Meedia: Brüsseli rünnakute kahtlusalune õppis katoliku koolis (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Najim Laachraoui
Najim Laachraoui Foto: SCANPIX

Belgia meedia on saanud uut informatsiooni Brüsseli Zaventemi lennujaama plahvatustes kahtlustatava Najim Laachraoui kohta.

Belgia politseiallikad ütlesid eile AFPle, et teine end teisipäeva hommikul Brüsseli lennujaamas õhkinud enesetapuründaja oli Najim Laachraoui.

Belgia meedia teatas eile, et võimud on Laachraoui Anderlechtis tabanud. Info osutus hiljem ekslikuks.

Belgia ja Prantsuse politsei kahtlustab, et Laachraoui valmistas Pariisis 13. novembril 2015 aset leidnud rünnakute jaoks pomme, sest tema DNAd leiti nii Pariisist paikadest, mida terroristid kasutasid varjumiskohtadena kui Brüsseli Schaerbeeki niinimetatud pommitehasest.

Belgia ja Prantsuse politsei kuulutasid selle mehe tagaotsitavaks möödunud aasta 4.detsembril.

Marokos sündinud Laachraoui kasvas üles Belgias Schaerbeekis, kus ta õppis kuus aastat Sainte-Familie nime kandvas katoliku koolis, mille ta lõpetas 2009. aastal. Kooli juhtide teatel oli ta keskmine õpilane ja eriti millegagi silma ei paistnud.

Belgia piirivalve ja politsei andmetel reisis mees 2013. aasta veebruaris Süüriasse Islamiriigi juurde ja saabus Belgiasse tagasi 2015. aasta septembris. Austria ja Ungari piiril peeti teda kinni koos nüüd Brüsselis tabatud Salah Abdeslamiga, kes juhtis siis autot. Kuigi mõlemad mehed olid tagaotsitavad pääsesid nad üle piiri tänu võltsdokumentidele.

Autos oli ka Alžeeria päritolu Mohamed Belkaid, kes hukkus 15. märtsil Belgia politsei haarangus.

Pärast Pariisi rünnakuid suundus Laachraoui tagasi Schaerbeeki, kus ta asus taas pomme valmistama.

Brüsseli enesetapurünnakus hukkusid vennad Khalid ja Ibrahim El Bakraouin, kellest esimene lasi end õhku metroojaamas ja teine lennujaamas.

Brüsseli lennujaama turvakaamera salvestisel on näha Laachraouid koos Ibrahim El Bakraouini ja veel ühe mehega, kelle identiteet ei ole teada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles