USA saatis kodumaale tagasi 58 merelt päästetud kuubalast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15 Kuuba migranti püüavad jõuda USA rannikuni isetehtud paadiga.
15 Kuuba migranti püüavad jõuda USA rannikuni isetehtud paadiga. Foto: SCANPIX/REUTERS

Washington saatis eile Kuubasse tagasi 58 meritsi Ühendriikidesse jõuda üritanud kuubalast, teatas USA rannavalve.

Rannavalve patrull-laev toimetas paatidega Floridasse jõuda püüdnud kuubalased tagasi Kuuba Bahia de Cabañase külla, teatas rannavalve avalduses.

Kuubalased päästeti nädala jooksul seitsmelt erinevalt aluselt Kuubat Ühendriikidest lahutavate 150 kilomeetri laiuste Florida väinade vetes.

USAsse jõuda püüdvate kuubalaste arv on hüppeliselt suurenenud pärast kahe riigi kokkulepet suhete normaliseerimiseks 2014. aasta detsembris.

Septembris lõppenud 2015. aasta rahandusaastal sisenes Ühendriikidesse üle 43 000 kuubalase. Rannavalve hinnangul on alates 1. oktoobrist on paatidega USA rannikule jõuda püüdnud umbes 2562 kuubalast.

Havanna ja Washingtoni vaheline diplomaatiline sula on tekitanud kommunistliku riigi elanikes kartusi, et Ühendriigid loobuvad põhimõttel «märg jalg, kuiv jalg» rajanevast heldest immigratsioonipoliitikast, millega antakse automaatselt elamisluba igale USA pinnale jõudvale kuubalasele. Merel tabatud kuubalased saadetakse kodumaale tagasi.

«Immigratsioonipoliitikad ei ole muutunud ja me kutsume inimesi mitte minema ookeanile merekõlbmatute alustega,» lausus rannavalvekapten Mark Gordon. «See on ebaseaduslik ja äärmiselt ohtlik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles