Prantsusmaal hoiti ära terrorirünnak (14)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei.
Prantsuse politsei. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa siseministri teatel vahistati neljapäeval mees, kes kavandas ja valmistas ette terrorirünnakut Prantsusmaa vastu. Rünnaku ettevalmistamine oli väidetavalt jõudnud lõppstaadiumisse, vahendas AP.

Politsei on piirkonna Argenteuil' eeslinnas Pariisi loodeosas sisse piiranud ja inimestest tühjaks teinud,  läheduses elavad inimesed ei pääse kodudesse, vahendab AP.

The Guardiani teatel otsivad eksperdid ja pommikoerad hoones praegu lõhkeaineid. Kahtlustataval on prantsuse kodakondsus, politsei on teda jälginud juba mitu nädalat.

Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve märkis, et neil õnnestus terroriakt nurjata. Ta kinnitas, et arreteeritud kahtlusalune kuulub terrorivõrgustikku. Cazeneuve ütles, et esialgu pole esialgu andmeid, et vahistamine oleks seotud Pariisis või Brüsselis islamistide korraldatud terrorirünnakutega.

Cazenueve sõnul on Prantusmaa aasta algusest saadik arreteerinud juba 75 inimest seoses terroriohuga. AFP teatel ütles siseminister, et mehe tabamise tegi võimalikuks mitme riigi luure hea ja tihe koostöö.

Ministri sõnul jälgiti kahtlusalust mitmeid nädalaid ja vahistamiseni viis Euroopa luureteenistuste koostöö.

Kommentaarid (14)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles