Brüsseli terroristi vend: kahtlustasime perega, et ta seotud Pariisi, aga mitte Brüsseli rünnakutega (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mourad Laachraoui eile Belgias pressikonverentsil.
Mourad Laachraoui eile Belgias pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Brüsselis Zaventemi lennuväljal end õhku lasknud Najim Laachraoui vend, Belgia üheks parimaks Taekwondo-meistriks peetav Mounrad Laachraoui sõnas Briti väljaandele The Telegraph, et nende  perekond kahtlustas hoopis seda, et Najim on seotud Pariisi novembrikuiste terrorirünnakutega, mitte äsjaste Brüsseli omadega.

Võimude teatel võib Najim Laachraoui tõepoolest olla Pariisi rünnakutega seotud, sest väidetavalt leiti tema DNA-d seal kasutatud pommivöödelt.

Mourad Laachraoui sõnul muutus nende perekond kahtlustavaks, kui Pariisi rünnakute järel saabus nende koju politsei ja asus küsitlema. Ükski lähedane polnud Najimist aga juba 2013. aastast saadik midagi kuulnud.

Najim Laachraoui suri Brüsseli lennujaamas, kui lasi end koos Ibrahim el-Bakraouiga seal õhku. Khalid el-Bakraoui õhkis end tund aega hiljem Maelbeeki metroojaamas.

Belgia prokuratuur on kinnitanud, et teisipäevastes rünnakutes osales vähemalt neli inimest. Üks arvatav ründaja, lennujaamas videolindile jäänud valgesse riietunud mees, on veel jooksus ning ka tema isikut pole avalikult tuvastatud.

Belgia riigitelevisioon RTBF ja Prantsusmaa ajaleht Le Monde kirjutasid eile, et lisaks võib Brüsseli terrorirünnakutega seotud olla veel viieski inimene – Brüsseli metroo valvekaamerasse jäänud mees, kes tassis Khalid el-Bakraoui kõrval suurt kotti.

Pole teada, kas too mees sai rünnakus surma. Belgia võimud pole avalikult teada andnud, kui palju nende andmeil ründajaid oli, ka pole nad meedias avaldatud selleteemalisi uudiseid kommenteerinud.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles