Püha nädal: pagulaskandidaadi selvefoto paavstiga (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Seekordse suure neljapäeva missa pidas paavst Franciscus Rooma lähedal Castelnuovo di Porto pagulaskeskuses, mille elanikud olid katoliku kiriku pea tähelepanust nii liigutatud kui ka rõõmsad. Mõnel õnnestus temaga koguni selvefoto teha.

Paavst järgis seal ka suure neljapäeva traditsiooni, kus preestrid pesevad 12 tavainimese jalgu, meenutamaks ristisurmaks valmistunud Kristust ja tema 12 apostlit. Paavst pesi sel korral 11 varjupaigataotleja ja ühe pagulaskeskuse töötaja jalgu. Väljavalitute seas olid neli Nigeeria katoliiklast, kolm Eritrea koptikristlast, Mali, Pakistani ja Süüria moslem ning hindu Indiast. Pagulaskeskuse töötaja oli itaallane. Kui kirikupea rituaalselt jalad kuivatas ja neid suudles, olid nii mõnegi osalenu silmis liigutuspisarad.

Püha nädal kulmineerub täna öösel ülestõusmisjumalateenistustega, mille järel on maailma 1,2 miljardi katoliiklase ja ka protestantide paastuaeg lõppenud. Kirikupühade puhul Juliuse kalendrit järgivatel õigeusklikel jätkub tänavu paastuaega 1. maini.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles