Prokurörid: Brüsseli politseihaarangus võeti kinni kolm kahtlusalust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Belgia pealinnas Brüsselis kolmes linnaosas toimunud politseihaarangu käigus võeti täna kinni kolm isikut, keda kahtlustatakse seoses uut rünnakut kavandanud prantslasega.

Belgia pealinnas Brüsselis reedel korraldatud ulatuslikus politseioperatsioonis võeti kinni kolm isikut, keda kahtlustatakse seotuses uut rünnakut kavandanud prantslasega, teatasid prokurörid.

Tänane politseioperatsioon Brüsselis. Foto: Scanpix
Tänane politseioperatsioon Brüsselis. Foto: Scanpix Foto: HANDOUT/REUTERS

Politseioperatsioon korraldati Brüsseli kolmes linnaosas - Schaerbeekis, Forestis ja Saint-Gilles'is.

Belgia pealinnas Brüsselis toimus täna järjekordne ulatuslik politseihaarang, teatas Belgia meedia reedel, päev pärast kuue kahtlusaluse vahistamist terrorirünnakute uurimise käigus. Belgia meedia teatel oli politsei suuroperatsiooni käigus kuulda kaht plahvatust.

Brüsseli Schaerbeeki linnaosa meer Bernard Clerfayt ütles AFP-le varem, et reedel Brüsselis korraldatud uues terroritõrjeoperatsioonis võeti kinni üks kahtlusalune, kes sai kergelt kannatada.

«Ma saan kinnitada politseioperatsiooni, mille sihtmärgiks oli isik, kes politsei poolt kinni võeti ja kerge jalavigastuse sai,» ütles ta.

Clerfayt lisas, et operatsiooni käigus kostunud mitu plahvatust olid seotud pommirühma tööga.

Prantsuse politseiallikas teatas, et reedel Brüsselis aset leidnud politseioperatsioon on seotud Pariisis neljapäeva õhtul kinni peetud isikuga.

Eileõhtune politseioperatsioon Argenteuil's. Foto: Scanpix
Eileõhtune politseioperatsioon Argenteuil's. Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Prantsuse kodanik Reda Kriket (34) peeti kinni neljapäeva õhtul Pariisi läänepoolses eeslinnas Boulogne-Billancourt'is. Varasema teate kohaselt oli ta seotud rünnaku kavandamisega, mis oli kinnipidamise hetkeks jõudnud algetapist kaugemale.

Politsei sooritas Argenteuil'i eeslinnas haarangu ka Kriketi korterile ning sealt leiti automaate Kalašnikov, äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejate seas populaarset isetehtud lõhkeainet TATP ja selle valmistamiseks vajalike koostisosi.

Prantsuse politseiallika sõnul on Brüsseli eeslinnas Schaerbeekis toimuvad haarangud seotud Kriketit puudutava juurdlusega.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles