Põhja-Korea ähvardas rünnata lõunanaabrite presidendipaleed (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea relvajõudude tank.
Põhja-Korea relvajõudude tank. Foto: Reuters/ScanPix

Põhja-Korea hoiatas täna, et riigi relvajõud on valmis ründama Souli presidendipaleed, kui Lõuna-Korea president Park Geun-hye ei vabanda «riigireetmise» eest ning ei hukka avalikult ametnikke, kes vastutavad plaanide eest rünnata kommunistliku Põhja-Korea juhtkonda.

Hoiatus esitati riiklikus meedias Põhja-Korea relvajõudude nimel.

Tegemist on järjekordse ähvardusega Washingtoni ja Souli aadressil seoses praegu toimuvate ühiste sõjaväeõppustega, milles Põhja-Korea näeb peaproovi sissetungiks.

Põhja-Korea propagandamasin näitas ka videot, mis kujutas tuumarünnakut Washingtonile.

USA ja Lõuna-Korea iga-aastased ühisõppused on alati pälvinud Põhja-Korea valjuhäälset hukkamõistu, kuid seekordsed on suurimad, reageerides Põhja-Korea hiljutisele tuumakatsetusele ja ballistiliste rakettide startidele.

Pyongyangi vihastas aga eriti Lõuna-Korea meedia teade, et sel aastal harjutatakse õppuste käigus rünnakut põhjanaabri juhtkonna vastu.

Laupäevases hoiatuses öeldi, et Lõuna-Korea presidendipalee on Põhja-Korea suurtükiväe rünnakuraadiuses ning kui korraldus rünnakuks antakse, siis on see vaid «hiirekliki kaugusel».

Julgeolekuekspertide hinnangul on Põhja-Korea suurtükivägi suuteline ründama Souli ning tekitama 10 miljoni elanikuga linnale ulatuslikke purustusi ja inimkaotusi. Samas on rünnak väga ebatõenäoline. Pyongyang on korduvalt teinud sarnaseid ähvardusi.

Varem edastati Põhja-Korea riigimeedias neljaminutiline video pealkirjaga «Viimane võimalus». Selles näidati digitaalselt loodud stseeni allveelaevalt tulistatud raketist, mis maandub Washingtonis Lincolni memoriaali lähedal ning hetk hiljem pühib tuumaplahvatus USA pealinna minema.

«Vali, USA. Kas riik nimega USA jätkab sel planeedil eksisteerimist, sõltub teie valikust,» seisis videole lisatud sõnumis.

Videos hoiatatakse, et Põhja-Korea ei kõhkle hetkegi USA ründamisega tuumarelvadega, kui «Ameerika imperialistid teevad meie vastu kasvõi väikseima liigutuse.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles