EasyJeti lend Viinist Londonisse peatati reisija antud häire tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EasyJeti lennuk
EasyJeti lennuk Foto: SCANPIX

Odavlennufirma EasyJet lend Viinist Londonisse peatati täna vahetult enne õhkutõusu, kuna üks reisija arvas, et tema kõrval istuv mees võib olla islamiäärmuslane, teatasid Austria võimud.

«Naine arvas, et ta nägi ISiga (sunniitliku äärmusrühmitusega Islamiriik) seotud sõnumeid mehe mobiiltelefonis,» ütles Austria siseministeeriumi kõneisik Karl-Heinz Grundböck AFP-le.

Naine kutsus lennusaatjad, need omakorda teavitasid julgeolekuteenistust. Start peatati ning kõik reisijad ja nende pagas võeti lennukist täiendavaks kontrolliks maha.

«Midagi ei leitud ning lennuk on teed alustanud, kuid ilma selle mehe ja naiseta. Mõlemaid küsitletakse,» ütles Grundböck.

Ta lisas, et mees on Iraagi kodanik. Esialgu ei ole teada, mis rahvusest on naine.

Vahejuhtum leidis aset vaid mõned päevad pärast seda, kui Brüsseli lennujaamas ja metroos hukkus enesetapurünnakutes 31 ja sai kannatada üle 300 inimese. Teisipäevaste rünnakute eest võttis vastutuse Islamiriik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles