Petitsiooniga nõutakse relvade lubamist USA vabariiklaste parteikonvendil (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rohkem kui 22 000 inimest on andnud allkirja petitsioonile, milles kutsutakse lubama inimestel kanda USA vabariiklaste parteikonvendil tulirelvi, kuna selle keelamine seaks elusid ohtu.

Relvad ei ole lubatud Quicken Loans Arenal Clevelandis, kus vabariiklaste parteikonvent presidendikandidaadi valimiseks juulis aset leiab ning kus on oodata tuliseid ja ägedaid vaidlusi.

Mõne päevaga on veebiküljel Change.org andnud petitsioonile allkirja 22 633 inimest ning nende arv kasvab kiiresti.

«Cleveland Ohios kuulub pidevalt 10 kõige ohtlikuma linna hulka Ameerikas,» öeldakse petitsioonis, mis on muu hulgas adresseeritud ka vabariiklaste presidendikandidaadiks püüdlevatele Donald Trumpile, Ted Cruzile ja John Kasichile.

«Sundides osalejaid jätma oma tulirelvad koju, seavad RNC (vabariiklaste parteikonvent) ja Quicken Loans Arena kümnete tuhandete inimeste elu ohtu nii konvendikohas sees kui väljas,» märgitakse dokumendis.

Rünnaku korral on parteikonvendist osavõtjad elusad märklauad, mis suurendab väljavaadet, et äärmusrühmitus Islamiriik võib selle sihtmärgiks võtta, lisatakse petititsioonis. «Me oleme liiga tuttavad massilise veresaunaga, mis võib aset leida, kui kodanikelt võetakse nende jumalast antud põhiõigus kanda avalikus kohas tulirelvi».

USA meedia teatel keelas eriteenistus tulirelvade kandmise vabariiklaste parteikonvendil 2012. aastal Tampas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles