Erdoğan: Euroopa valitsused on võimetud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan. Foto: AP/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan süüdistas Belgia võime liigses pehmuses terroristide suhtes ning ütles, et riik peaks võtma vastutuse ebaõnnestumiste eest, mis viisid teisipäevaste rünnakuteni Brüsselis.

Erdoğani sõnul näitasid Euroopa võimud end mannetutena, kui lasid eelmisel juulil vabaks Türgist välja saadetud tulevase terroristi Ibrahim El Bakraoui. «Nõnda võimetud valitsused,» kõneles Erdoğan, kui jutuks tuli El Bakraoui. «Me pidasime selle tüübi Gaziantepis kinni, saatsime ta riigist välja. Need härrased ei teinud, mis vaja, ja lasid terroristi vabadusse.»

President on ka korduvalt võrrelnud terroristlikku Islamiriiki (ISIS) Kurdistani Töölisparteiga (PPK) ning heitnud Euroopale ette, et viimast ei mõisteta piisavalt hukka.

«Belglased lubavad separatistliku terroristliku organisatsiooni liikmetel panna püsti telgid kohe Euroopa Nõukogu kõrvale, nad lubavad terroristidel näidata oma pilte ja lehvitada lippe,» kritiseeris Türgi president. «Ja mis juhtus? Mis juhtus kõiges kaks päeva hiljem?» rääkis Erdoğan Türgi keskosas Sorguni linnas peetud kõnes.

«Mu vennad, terrorism ei ole üheainsa riigi probleem, see on terve maailma probleem. Kui Jumal tahab, saavad nad sellest aru,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles