Mehhiklased panid Donald Trumpile tule otsa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leekides Donald Trumpi kujutis.
Leekides Donald Trumpi kujutis. Foto: Reuters/ScanPix

Mehhikos viidi eile öösel läbi iga-aastane lihavõtterituaal ning pandi põlema kujutis kellestki, kes väärib rangelt katoliikliku rahva silmis Juudase tiitlit. Tänavu osutuks väljavalituks Ameerika Ühendriikide skandaalne miljardär, vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Donald Trump.

Trumpist tehti kolm meetrit kõrge sinisesse ülikonda rüütatud paberkuju. «Latiinodele nii siin kui USAs on ta ohuks, ta on tõeline ähvardus,» lausus kunstnik Leonardo Linares, kes meisterdas kujutise oma Mexico Citys asuvas stuudios. «Ta on hea mees, keda Juudana põletada.»

Juudase süütamine on tseremoniaalne rituaal, mis toimub lihavõtete ajal üle kogu Mehhiko ja selle eesmärgiks on hävitada sümboolselt kurjust. «Peamiselt on need kuradid ja koletised,» selgitas 27-aastane Ricardo Sanchez. «Ühel aastal me põletasime Osama bin Ladenit.»

«Ta on hull,» lausus Trumpi kohta põletamist vaatama tulnud 30-aastane poepidaja Alberto Rueda. «Tema mõtted pole lahenduseks, hoopis vastupidi. Kui ta ehitab müüri, ehitavad inimesed tunnelid,» viitas ta miljardäri kuulsale kavale ehitada USA ja Mehhiko piirile illegaalse migratsiooni takistamiseks müür – mille eest tasuks Mehhiko. 

Foto: HENRY ROMERO/REUTERS
Foto: HENRY ROMERO/REUTERS
Pildid: Reuters/Scanpix
Pildid: Reuters/Scanpix Foto: HENRY ROMERO/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles