Saksa seaduste järgi polnud Kölni seksuaalrünnakud kuriteod (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Vana-aastaõhtul Saksamaal Kölnis toimunud tuhandete naiste seksuaalsed ahistamised ei pruugi kohaliku seadustähe järgi isegi liigituda kuritegude alla, kirjutab briti väljaanne Independent. 

Praegu kehtivate Saksamaa seaduste järgi kuuluvad vägistamise alla ainult rünnakud, kus ohver saab tõestada – ta hakkas füüsiliselt vastu ja ütles «ei».

«Saksmaa seadus aktsepteerib, et mehel on üldiselt õigus naist puudutada ja olla temaga seksuaalvahekorras. See on tema õigus, kui just naine ei näita väga, väga tugevalt oma vastumeelsust,» lausus Saksamaa vanima feministliku ajakirja Emma toimetaja Chantal Louis.

«Praegu on olukord, kus isegi rindade või vagiina puudutamist ei saa selle loogika järgi karistada – süüdlane teeb seda nii kähku, et pole aega vastu hakata. Tundub veider ja hullumeelne, aga see on Saksa seadus,» rääkis Louis.

Seadus keskendub toimepanija rõhuvale füüsilisele jõule ning sellepärast peab ohver suutma kohtus tõendada, et ta hakkas füüsiliselt vastu ning demonstreerima muljumisjälgi või muid vigastusi.

«Kui sul pole lõpuks ette näidata füüsilisi vigastusi –  sind ei ole lõhki kistud, sul pole sinikaid – siis sa ei saa süüdimõistvat otsust,» ütles Saksamaa naisadvokaatide assotsiatsiooni liige Nancy Gage-Lindner.

Valitsus on kiitnud heaks seadusparanduse, mille järgi ei nõutaks enam füüsilist keeldumist. Kantsler Angela Merkel on sellele alla kirjutanud, enne jõustumist peab see veel saama heakskiidu parlamendis.   

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles