Pakistani enesetapurünnakus hukkus vähemalt 72 ja sai kannatada üle 300 inimese (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistani idaosas Lahores hukkus eile arvatavas enesetapurünnakus vähemalt 72 ja sai kannatada üle 300 inimese.

Plahvatus leidis aset Lahore linna Gulshan-e-Iqbali pargi parkimisplatsil värava kõrval, vaid mõne meetri kaugusel laste kiikedest. Parki oli eile õhtul kogunenud palju inimesi, kes tähistasid lihavõttepühasid.

Mitmed haavatud on kriitilises seisundis.

Ametnike sõnul leidis plahvatus aset Lahore Gulshan-e-Iqbali pargi parkimisplatsil. Pargis tähistasid kristlased lihavõttepühi. Vigastatute seas on vähemalt 50 last. Väljaande Guardian andmetel lõhkes pomm laste mänguplatsist vaid mõne meetri kaugusel.

«Ohvrite arv on tõusnud 72ni. Päästeoperatsioon kestab veel,» ütles Lahore kõrge ametnik Muhammad Usman AFP-le. Usmani sõnul kutsuti appi Pakistani relvajõud. Sõdurid aitavad sündmuskohal kannatanuid ning tagavad julgeolekut.

Kõrge politseiametnik Haider Ashraf ütles, et plahvatus tundub olema enesetapurünnak. Lahore Jinnah' haigla meditsiinijuht ütles AFP-le, et neile on toodud üle 40 surnukeha.

Rünnakus haavata saanud kaheaastase lapse ema Nasreen Bibi ütles väljaandele Guardian, et oli tulnud perega parki nautima ilusat ilma.

«Millised inimesed ründavad väikelapsi mänguväljakul?» küsis vapustatud naine.

Rünnaku järel suleti linnas kõik avalikud pargid ja suuremad ostukeskused.

Lahore on olnud viimastel aastatel suhteliselt rahulik paik ning ka kogu Pakistanis on vägivald vähenenud sestpeale, kui relvajõud alustasid 2014. aastal riigi loodeosa rahututes hõimupiirkondades ulatuslikku operatsiooni Talibani ja Al-Qaeda tugipunktide vastu.

AP: vastutuse võttis islamistide rühmitus

Pakistani ohvriterohke terrorirünnaku eest võttis vastutuse islamiliikumisest Taliban eraldunud rühmitus Jamaat-ul-Ahrar, teatas uudisteagentuur AP.

Agentuuriga võttis ühendust rühmituse eestkõneleja, kes kinnitas, et sihtmärgiks olid spetsiaalselt valitud kristlased.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles