Brüsseli lennujaam jääb veel mõneks ajaks suletuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad Brüsseli Zaventemi lennujaamas
Päästetöötajad Brüsseli Zaventemi lennujaamas Foto: SCANPIX

Möödunud teisipäeval terrorirünnakus kannatada saanud Brüsseli Zaventemi lennujaam jääb Belgia võimude teatel veel mõneks ajaks suletuks ja veel ei ole teada täpset taasavamisaega.

Pommiplahvatuste tõttu segamini paisatud hoones tehakse remonti, paigaldatud on uusi aknaid-uksi ja muud vajalikku, edastab AFP.

Homme kontrollivad lennujaama töötajad koostöös politseiga, kas lahkuvate lendude ala, kus plahvatused toimusid, on reisijate jaoks piisavalt turvaline. Kontroll kätkeb endas ka  tulekahju korral valmisolekut.

Lennujaama juhtkonna teatel käivitatakse reisijate teenindamine järk-järgult ja kui kõik laabub, siis uuesti täielikult.

Möödunud reedel arvasid eksperdid, et 29. märtsil võidakse lennujaam taasavada, kuid nüüdsetel andmetel viiakse läbi alles kontroll, seega lükkub avamine edasi.

22. märtsi hommikul pärast kella 8.00 kohaliku aja järgi plahvatasid pommid Brüsseli Zaventemi lennujaama lahkuvate lendude alal, üks tund hiljem ka eurokvartali metroojaamas.

Belgia võimude teatel hukkus 31 inimest ja kannadata sai 370 inimest, kellest mõne seisund on seni raske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles