Galerii: torm Katie räsis Ühendkuningriiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tormituuled, mille iilid ulatusid orkaani tugevuseni, jätsid esmaspäeval Lääne-Euroopas kümned tuhanded majapidamised elektrita ning tekitasid liikluskaose, sundides sulgema maanteid ja sildu.

Prantsusmaal oli elektrita vähemalt 60 000 majapidamist, üle poole neist riigi lääneosas Bretagnes ja Normandias. Päeva jooksul vähenes see arv 15 000ni, teatas elektrivõrkude operaatorfirma ERDF.

Tugevaimad tuuleiilid mõõdeti turismisaarel Belle-Ile'is, kus tuule kiirus ulatus 41,6 meetrini sekundis.

Suurbritannias laastas sama tsüklon, millele pandi nimeks torm Katie, Lõuna-Inglismaad.

Tuuleiilide kiirus ulatus 47,2 meetrini sekundis. Elektrita oli üle 100 000 majapidamise. Esmaspäeva õhtuks vähenes nende arv umbes 60 000ni. Tormi tõttu jäi Suurbritannias ära umbes 150 sise- ja välisliinide lendu.

Londoni Heathrow lennujaam teatas 130 lennu tühistamisest ning Gatwick 20 lennust.

Torm möllas ka Hollandis ja Belgias, murdes puid ja sundides sulgema mitmeid maanteid. Brüsselis suleti murduvate puude tõttu kõik pargid ning need loodetakse taasavada teisipäeval.

Briti telekanali Sky News korrespondent Joanna Simpson sai tormi omal nahal tunda, tehes ülekannet Brightonist ligi 47 m/s puhuva tuule käes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles