Fotod ja video: USA kapitooliumi ja Valge Maja ümbrus suleti seoses tulistamisteatega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA kapitooliumi külastuskeskusest Washingtonis tuli esmaspäeval teade tulistamisest, teatasid kapitooliumi ametnikud ja politsei.

Haavata said kahtlustatav ning üks naissoost kõrvalseisja, mõlemad viidi haiglasse. Erinevalt varem levinud teadetest ükski politseinik haavata ei saanud, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«USA kapitooliumil oli üksikjuhtum. Püsivat ohtu avalikkusele ei ole,» teatas Washingtoni politsei peatselt Twitteris.

Politsei tulistas meest, kes ähvardas relvataolise esemega võimuesindajaid. Wall Street Journali teatel võis tegemist olla õhupüssiga. Kahtlusalune on 66-aastane mees Larry Dawson Tennessee osariigist, kes on politseile juba varasemalt tuttav. Eelmise aasta oktoobris häiris Larry Dawson Esindajatekoja istungit, kus ta hõikas, et ta on Jumala prohvet.

Dawsonit süüdistatakse surmava relvaga ründamises ja politseiniku relvastatud ründamises.

Vahejuhtum leidis aset ajal, mil USA kongress on lihavõttepühade tõttu vaheajal. Valge Maja ümbrus suleti samuti lühiajaliselt, sest tulistamisega samal ajal arreteeriti seal naine, kes püüdis liigutada ajutist turvabarjääri, mis oli püstitatud lihavõttemunade veeretamise ürituse jaoks. Piirangud Valge Maja ümbruses tühistati peatselt.

Kapitooliumi töötajatel, ajakirjanikel ja teistel paluti varjuda kohapeal ning mitte oma ruumidest lahkuda.

Külastajad suunati kapitooliumist eemale, kui kiirabi, politsei ja päästeteenistuse autod kohale saabusid. Politsei sulges ümberkaudsed tänavad.

Juhtumi täpsemad asjaolud on alles selgitamisel. Tulistaja motiivide kohta pole hetkel veel midagi teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles