Türgi läks president Erdoğani kohta käiva pilkelaulu peale närvi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan Foto: SCANPIX

Türgi välisministeerium kutsus Saksamaa suursaadiku Türgis Martin Erdmanni pärast seda «vaibale», kui Saksamaa ringhäälingu NDR saates kõlas satiiriline pilkelaul Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani kohta.

See juhtum tuli halval ajal, kuna Saksamaa kantsler Angela Merkel üritab lahendada põgenikekriisi tõttu tekkinud probleeme ELi riikide ja Türgi vahel, edastab Reuters.  

Merkel pingutab, et Türgi aitaks varasemast enam takistada põgenikemassi saabumist Euroopa Liidu riikidesse. Vastustasuks lubatakse Türgile majanduslikku  abi ja poliitilisi soodustusi.

Saksamaa välisministeerium ei ole kommenteerinud Türgi presidenti käsitlevat pilkelaulu.

Erdoğan on viimasel ajal kritiseerinud teiste riikide saadikuid ja diplomaate, kes on avalikult toetanud kohtu alla antud kaht Türgi ajakirjanikku Can Dündarit ja Erdem Gülinit, keda süüdistatakse riigisaladuste paljastamises ja Türgi valitsuse kukutamiskatses.

Juhtum sai alguse, kui Türgi liberaalne väljaanne Cumhuriyet kirjutas, et Türgi luure abistab salajaste relvasaadetistega Süüria islamimässulisi.

Erdoğani tuntakse kui väga tundlikku presidenti, kelle võimul oleku ajal alates 2014. aastast on aset leidnud 2000 kohtujuhtumit tema pilkamise eest. Kohtu alla antute seas on nii ajaloolasi, teadlasi, karikaturiste kui õpilasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles