Brüsseli lennujaam võib homme alustada osaliselt uuesti tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia sõdurid Zaventemi lennujaama juures.
Belgia sõdurid Zaventemi lennujaama juures. Foto: SCANPIX

Brüsseli lennujaam võib parimal juhul jätkata kolmapäeval tööd väga piiratud ulatuses, kuid normaalse töö taastamiseks pärast eelmise nädala terrorirünnakuid kulub kuid, ütles lennujaama juht Arnaud Feist täna.

Täna kontrolliti lennujaama lahkuvate lendude terminali ajutiste registreerimiskohtade töökindlust ja uute turvameetmete piisavust.

Feist ütles usutluses ajalehele L'Echo, et lennujaama osaline taasavamine sõltub täielikult tänaste kontrollide tulemustest.

«Kui kõik laabub plaanipäraselt, oleme lahendusele lähedal. Kui kõik laabub ja lennufirmad on valmis, võime kolmapäeval tööd alustada,» ütles lennujaama juht. «Pean aga rõhutama, et esialgu on see vaid hüpoteetiline.»

Isegi kui töö osaliselt jätkub, siis tavapärasega võrreldes vaid 20 protsendi ulatuses, lisas Feist. «Normaalse töö taastamiseks täies ulatuses peame ootama kuid.»

22. märtsil korraldasid enesetapupommarid Brüsseli Zaventemi lennujaamas kaks ja Maelbeeki metroojaama rongis ühe plahvatuse, surmates 35 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles