Küprose võimud: lennukikaaperdajal oli võlts pommivöö

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oletatavalt kaaperdaja lahkumas Egyptairi lennukist Küprose Larnaca lennuväljal
Oletatavalt kaaperdaja lahkumas Egyptairi lennukist Küprose Larnaca lennuväljal Foto: SCANPIX

Küprose võimude teatel kandis eile Egyptairi lennuki kaaperdanud ja selle Küprosele lendama sundinud Egiptuse kodanik võltsi pommivööd

Küprose ametnike sõnul on mehe motiivid seni ebaselged, kuid kindlasti ei ole tegemist terrorismijuhtumiga, edastab BBC.

Egiptuse siseministeerium avalikustas Alexandria Borg El Arabi lennujaama turvakaamerasalvestise, millel on näha meest läbimas turvakontrolli.

Egiptlase tekitatud kaaperdamisdraama lõppes Küprose Larnaca lennuväljal sellega, et kõik pardal olnud pääsesid eluga ning mees andis end Küprose võimude kätte.

Kürose ametnike ja meedia teatel osutus kaaperdajaks Egiptuse kodakondsusega Seif Eldin Mustafa, kes on vaimselt ebastabiilne.

Küprose välisminister Ioannis Kasoulides selgitas, et Mustafa tahtis suhelda oma küproslannast eksnaisega, esitades lennujaama töötajatele ja võimudele araabiakeelse kirja ning politsei eskortis naise lennujaama.  

Mitmete uudisteagentuuride teatel küsitles Egiptuse politsei kaaperdaja Kairos elavaid sugulasi, saamaks rohkem tema ja ta motiivide kohta teada.

Egyptairi lennuk lahkus Küprose Larnaca lennuväljalt eile kell 22.05 kohaliku aja järgi ja lendas tegelikku sihtkohta Kairosse.

Egyptairi lennul Alexandriast Kairosse oli 56 reisijat, kellest 26 olid välisriikide kodanikud. Nende seas oli kaheksa ameeriklast, neli britti, neli hollandlast, kaks belglast, kaks kreeklast, prantslane, itaallane ja süürlane.

Egiptuse lennundus- ja turismivõimude sõnul olid kõik turvanõuded Egyptairi lennul MS181 täidetud, samas aga ei paljastanud turvakontroll, et pardale võib minna ohtlik isik.

Egiptuse lennujaamades karmistati turvanõudeid pärast möödunud oktoobris Siinai poolsaarel aset leidnud plahvatust Venemaa Metrojet firma lennukiga, milles hukkus 224 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles