Venemaa autasustab Süürias sõdinuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdur Süürias valvet pidamas.
Vene sõdur Süürias valvet pidamas. Foto: AP/Scanpix

Venemaa kaitseministeerium otsib tootjat 10 300le medalile Süüria sõjalises operatsioonis osalenutele – seda numbrit peetakse lähimaks ametlikuks sõjaväelaste arvuks, kes pool aastat kestnud sekkumise vältel Süürias teenisid.

Ministeerium maksab medalite eest umbes kaks miljonit rubla (pea 26 000 eurot). Tellimus avaldati ametlikus riigihangete veebiportaalis. Tootja valitakse välja 15. aprillil toimuval elektroonilisel oksjonil, medalid peavad seejärel valmima seitsme tööpäeva jooksul.

Ringikujulise aumärgi läbimõõduks on 32 millimeetrit. Selle esikülg kannab kujutisi kolmest hävituslennukist ja ühest raketilaevast, taamal Süüria kontuurid. Tagaküljele on kirjutatud «Süüria sõjalises operatsioonis osalenule» ja «Venemaa kaitseministeerium».

Portaasi Gazeta.ru andmeil on mitmed medalid juba valmis ja neid saavat ka internetist vabalt osta. Nende hind varieeruvat 400st 1500 rublani (5-20 eurot). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles