Vene propagandaportaal jätkab läti keeles avaldamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sputnik/Scanpix

Pärast seda, kui Vene propagandameediaettevõtte Sputnik lätikeelse veebiväljaande sputniknews.lv tegevus peatati, vahetas see domeeninime ja jätkab lätikeelsete artiklite avaldamist.

Praegu on Sputnik läti keeles saadaval aadressil sputniknewslv.com, kus avaldatakse Läti uudiseid ka vene keeles. Kodulehel teatati sputniknews.lv tegevuse peatamisest, kuid veebilehe külastajatel soovitatakse külastada mobiilirakendust, kus sisu on endiselt kättesaadav.

Peaminister Māris Kučinskis ütles täna teleusutluses LNT-le, et Läti võimud saavad piirata vaid Lätis registreeritud internetiressursside tegevust.

«See on vaikne teabesõda, kus meie julgeolekuametkonnad peaksid käituma palju otsustavamalt kui varem,» ütles ta, märkides, et Sputnik ei ole ainus meediakanal, mis suunatud Läti elanikele. Näiteks ilmuvad sama kallutatud materjalid ka veebilehel infotop.lv.

Venemaa kihutustöö kogub jõudu kogu Euroopas, hindas Kučinskis probleemi suurust.

Teadupoolest peatati teisipäeval Läti välisministeeriumi palvel Vene propaganda veebilehe sputniknews.lv tegevus. Läti ülikooli matemaatika ja informaatikainstituudi võrgulahenduste osakond märkis, et välisministeeriumi väitel rikub domeeninime sputniknews.lv tegevuse tagamine 17. märtsil 2014 Euroopa Liidu ülemkogul kehtestatud piiranguid tegevustele, mis ohustavad Ukraina terviklikkust ja iseseisvust.

Välisministeerium märkis, et rikkumise eest vastutav isik võidakse võtta kriminaalvastutusele.

«Pärast ametkondadega nõupidamist otsustati piirangurikkumiste ennetamiseks peatada domeeninime sputniknews.lv kasutusluba,» märkis osakond. Domeeninime tegevus on peatatud piirangu tühistamiseni.

Sputniknews.lv alustas tööd aasta alguses ning avaldas Läti, Venemaa ja maailma uudiseid läti ja vene keeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles