Saksa leht: Venemaa juhib Donbassi varivalitsust (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asepeaminister Dmitri Kozak (vasakul) ja president Vladimir Putin.
Vene asepeaminister Dmitri Kozak (vasakul) ja president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa juhib Ida-Ukrainas varivalitsust, mis on Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) kontrolli all, kirjutas Saksa päevaleht Bild täna, viidates ametliku komisjoni protokollile.

Leht ütles, et Donetski ja Luganski linnade haldusfunktsioone juhivad viie Vene ministeeriumi kuus töögruppi.

Ametnikud, kes juhivad selliseid valdkondi nagu maksud, transporditaristu ja elektrituru loomine, töötavad FSB kontroll all ning annavad oma tegevuse kohta aru Vene asepeaministrile Dmitri Kozakile, kes on president Vladimir Putini lähedane liitlane.

«On märkimisväärne, et neis komisjonides ei ole ühtegi Ida-Ukraina isehakanud vabariikide ametnikku,» ütles Bild, lisades, et neid ainult teavitatakse komisjonide tegevusest ja otsuste elluviimisest.

Nimetatud protokoll pärineb 2015. aastast Donetski ja Luganski piirkonnale humanitaarabi andmise ministeeriumidevahelise komisjoni istungilt.

Bild kirjutas viitega eriteenistuse agendile, kelle sõnul võimaldas komisjoni töö separatistlikel piirkondadel tegutseda Venemaa satelliitriigina.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles