Brüssel keelustab immigrantidevastase meeleavalduse Molenbeekis (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Molenbeekis tabati ka neli kuud taga otsitud Salah Abeslam, keda kahtlustatakse Pariisi rünnakutes osalemises.
Molenbeekis tabati ka neli kuud taga otsitud Salah Abeslam, keda kahtlustatakse Pariisi rünnakutes osalemises. Foto: SCANPIX

Molenbeeki meer teatas kolmapäeval paremäärmuslaste islamivastase meeleavalduse keelustamisest Brüsseli linnaosas.

Prantsuse paremäärmusliku noorteühenduse Génération Identitaire oli eelnevalt riputanud oma veebilehele sõnumi, kutsudes toetajaid laupäeval Molenbeeki rongkäigule loosungi all «Saadame islamistid välja». 

Vaesunud ning valdavalt immigrantidega asustatud Molenbeek on olnud kaua islamiäärmuslaste kasvulava ning linnajaos vahistati 18. märtsil novembrikuiste Pariisi terrorirünnakute peakahtlusalune Salah Abdeslam.

Linnapea Françoise Schepmans ütles, et otsus meeleavaldus keelata tehti pärast kõnelusi politsei ja teiste linnaosade meeridega.

«Kui me laseksime sel toimuda, puhkeksid kokkupõrked,» ütles Schepmans AFP-le. Paremäärmuslaste demonstratsioon võinuks valdavalt islamiusulistega asustatud Molenbeekis vallandada vihased vastuprotestid.

Brüsseli regionaalvalitsus annab välja käsu keelata «iga demonstratsioon või vastudemonstratsioon seoses selle üleskutsega protestile», lisas Schepmansi abi Mustafa Er. Keeld kehtib ühtviisi kõigi Belgia pealinna 19 linnaosa suhtes.

Märgina pingetest 22. märtsi terrorirünnakute järel endiselt leinas olevas Brüsselis lasi märulipolitsei nädalavahetusel käiku veekahuri immigrantide vastaseid hüüdlauseid karjunud ja rünnakuohvrite mälestuspaigas leinajaid seganud paremradikaalidest jalgpallihuligaanide vastu.

Brüsselis sai eelmisel teisipäeval kolmes enesetapuplahvatuses surma 32 inimest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles