Porošenko: Venemaa üritab paigutada okupeeritud Krimmi tuumarelva (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sevastopolis (Krimmi poolsaar) asuvale kortermajale joonistatud grafiti, kus on nii Vene lipp kui president Vladimir Putin.
Sevastopolis (Krimmi poolsaar) asuvale kortermajale joonistatud grafiti, kus on nii Vene lipp kui president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa juhtkond kavatseb paigutada ajutiselt okupeeritud Krimmi poolsaarele tuumarelvad, ütles Ukraina president Petro Porošenko.

«Venemaa militariseerib innukalt Krimmi. Lisaks muule püüab ta paigutada sinna tuumarelva,» ütles ta esinedes USA kongressi hoones toimuval foorumil Ukraina jätkuv võitlus vabaduse eest.

Riigipea meenutas, et Ukraina loobus maailma suuruselt kolmandast tuumaarsenalist, saades vastu Budapesti memorandumi allkirjastanud riikide tagatised.

«Mis me tegelikult saime? Venemaa heitis Ukrainale väljakutse ja sooritas minu riigi vastu otsese sõjalise kallaletungi,» ütles Porošenko.

Ta juhtis tähelepanu ka sellele, et Venemaa rikub okupeeritud poolsaarel krimmitatarlaste õigusi, algatab nende vastu kriminaalasju, muu hulgas menetletakse krimmitatarlaste medžlisi keelamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles