Norra integratsiooniminister: me ei saa teha Rootsi vigu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid mullu novembris ületamas jalgratastel Norra-Vene piiri Storskogi piiripunktis.
Migrandid mullu novembris ületamas jalgratastel Norra-Vene piiri Storskogi piiripunktis. Foto: SCANPIX

Norra peaks karmistama oma immigratsioonipoliitikat, et vältida Rootsi stsenaariumi, hoiatas Norra integratsiooniminister Sylvi Listhaug.

«Paljud neist, kes on Euroopas terrorirünnakuid korraldanud, on sündinud ja kasvanud Prantsusmaal ja Belgias. See näitab, kui oluline on edukas integratsioon ja see on omakorda seotud sellega, kui palju inimesi Norrasse saabub. Seetõttu on karm immigratsioonipoliitika oluline,» ütles Listhaug.

Brüsseli rünnakute järel on Norras palju räägitud nn paralleelühiskondadest ja piirkondadest, kuhu ka politseinikud parema meelega patrullima ei läheks. Listhaug tunnistas, et probleem on olemas nagu ka avalikkuses suurenenud kartus, et järgmine rünnak võiks toimuda Skandinaavias.

«Meil on Norras radikaalset ümbruskonda ja siit välja läinud välisvõitlejaid. Me ei tohiks oma pead liiva alla peita ja öelda, et kõik on siin hästi. Kuid õnneks me oleme veel kaugel tingimustest, mida me näeme teistes riikides, näiteks Rootsis,» lisas minister.

Sarnaselt Rootsile kavatseb ka Norra karmistada immigratsioonipoliitikat. Vastav reformikava peaks peagi jõudma Norra parlamendi ette.

Samas märkis Listhaug, et erinevalt Rootsi linnadest pole Norra linnade puhul getostumise probleemi. Minister põhjendas seda sellega, et asüülitaotlejad ei saa Norras ise otsustada, kuhu nad elama asuvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles