Türgi sõjalennukid pommitasid Iraagis kurdide baase

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdi pagulased Qandili mägedes Põhja-Iraagis.
Kurdi pagulased Qandili mägedes Põhja-Iraagis. Foto: AFP / Scanpix

  Türgi kaitseametnike teatel ründas vähemalt kümme sõjalennukit eile õhtul arvatavaid kurdi sisside positsioone Iraagi põhjaosas.

Õhulöögid algasid kella kümne ajal õhtul kahes erinevas piirkonnas ning kestsid umbes kaks tundi, vahendas Reuters, viidates kõrgetele julgeolekuallikatele.

Kindralstaabi pressiesindaja kinnitas, et operatsiooni käigus tabati 16 erinevat sihtmärki Qandili mägedes, kuhu arvati olevat varjunud separatistliku Kurdistani Tööpartei (PKK) võitlejaid. Seejärel naasid lennukid kodubaasidesse Türgis.

PKK pressiesindaja kinnitas samuti rünnakute toimumist, kuid süüdistas türklasi ka asustatud külade lähedal tule avamises, mistõttu olevat mitu peret pidanud kodudest põgenema. PKK võitlejatest olevat üks saanud haavata.

Türgi võimude väitel on Iraagi põhjaosa mägedesse põgenenud tuhanded kurdi sissid, kes korraldavad sealt rünnakuid Türgi aladele, mistõttu palub valitsus parlamendil pikendada järgmisel kuul aeguvat luba sõjaliste operatsioonide jätkamiseks Iraagis.

Kurdistani Tööpartei võitleb juba veerand sajandit kurdide oma riigi rajamise eest Türgi edelaosas ning selle aja jooksul on Ankara väitel tapetud rohkem kui 40 000 inimest. PKK on kantud terrorirühmituste nimekirja ka Ameerika Ühendriikides ja Euroopa Liidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles