Ühendriikides lasti maha bussijaamas tule avanud mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendriikides lasid politseinikud maha mehe, kes avas neljapäeval tule Virginia osariigis asuva Richmondi bussijaamas ja jõudis haavata kolme inimest, teatasid võimuesindajad.

Politsei eestkõneleja Corinne Gelleri sõnul tulistas mees esimesena Greyhoundi bussijaamas viibinud politseiametnikku, kes toimetati eluohtlike haavadega haiglasse, kus ta hiljem suri. Haavata sai ka kaks tsiviilisikut. Sealsamas lähedal viibinud kaks politseinikku avasid vastutule ja tapsid ründaja.

Pealtnägijate kirjeldusel kihutas bussijaama hulgaliselt politseipatrulle ja kiirabibrigaade. Kohale saadeti ka politsei eriüksus.

Transpordifirma Greyhound teatas, et sulgeb ajutiselt bussijaama ja teeb võimudega koostööd, kuni juhtunu asjaolude väljaselgitamiseni.

Virginia politseiülem kolonel Steve Flaherty täpsustas hiljem, et 37-aastane korrakaitsja Chad Dermyer suri mitmest kuulitabamusest saadud vigastustesse. Haavatud tsiviilisikute vigastused pole koloneli sõnul eluohtlikud.

Newarkist pärit 18-aastase Najee Wilsoni kirjeldusel oli buss just jaama saabumas, kui kõlas vähemalt kolm lasku ja näha oli inimesi hoones ringi jooksmas.

«Me kuulsime hulka inimesi karjumas. See oli kahtlemata väga hirmus kogemus,» tõdes Wilson.

Bussijaamas viibis tulistamise ajal umbes paarsada inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles