Põhja-Korea katsetas järjekordset raketti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea juht Kim Jong-un.
Põhja-Korea juht Kim Jong-un. Foto: AFP/SCANPIX

Põhja-Korea tulistas reedel idaranniku vetesse raketi – ilmselt on tegemist ballistilise raketiga, teatas Lõuna-Korea kaitseministeerium.

Soulis asuva kaitseametkonna teatel tulistas Põhja-Korea raketi välja reedel kell 12.45 (Eesti aeg 05.45) riigi idarannikul asuvast Sondoki linnast.

Raketi tegevusraadiust ja trajektoori ei ole võimalik praegu kinnitada, ütles ministeeriumi ametnik.

Tegemist on Põhja-Korea värskeima sõjalise reaktsiooniga Ameerika Ühendriikide ja Lõuna-Korea jätkuvale ühisõppusele, mida Pyongyang peab sissetungiharjutuseks.

Raketikatsetus langeb ajale, mil maailm arutab Washingtonis tuumajulgeoleku tippkohtumisel vastusamme Põhja-Korea tuumaprovokatsioonidele.

Põhja-Korea korraldas 6. jaanuaril neljanda tuumakatsetuse ja katsetas 7. veebruaril kaugmaa ballistilist raketti. ÜRO vastas viimase 20 aasta karmimate sanktsioonide kehtestamisega Pyongyangile.

Pyongyangi riigimeedia on nimetanud tippkohtumist «rumalaks katseks» seada kahtluse alla Põhja-Korea «legitiimset ligipääsu tuumarelvadele».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles