Soul: Põhja-Korea segab meie GPS-signaali (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Põhja-Korea segab raadiolainetega Lõuna-Koreas GPS-i signaali, mis on häirinud kümnete lennukite ja laevade tegevust, teatas Soul täna.

Põhja-Korea segas signaali neljapäeval mitmest kahe riigi vahelise piiri osast, teatas kaitseministeerium. Lõuna-Korea teadusministeeriumi andmeil on segamistegevus mõjutanud 58 lennukit ja 52 laeva, kuid tõsiseid häireid pole seni esinenud.

«GPS-i signaali segamine on provokatsioon. Ärgitame Põhja-Koread lõpetama seda lõpetama ja käituma viisil, mis aitaks kaasa Koreade-vahelistele suhetele,» teatas ühinemisministeeriumi pressiesindaja Jeong Joon-hee Soulis.

Lõuna-Korea kaitseministeerium hoiatas 2010. aastal, et Pyongyang sai enda valdusesse Venemaal valmistatud seadme, mis suudab segada juhitavaid relvasüsteeme. Kaks aastat hiljem teatas Soul, et Põhja-Korea segamistegevus sundis sadu Lõuna-Koreas lennanud tsiviillende kasutama turvalisuse tagamiseks tagavaraks mõeldud navigatsioonitehnikat.

Pyongyang nimetas toona süüdistusi «täielikult väljamõelduks».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles