Vene juurdluskomitee: Savtšenko vahetamine venelase vastu on teostatav (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadja Savtšenko Donetski kohtus Venemaal.
Nadja Savtšenko Donetski kohtus Venemaal. Foto: Scanpix/AP

Venemaal vangi mõistetud Ukraina piloodi Nadja Savtšenko vahetamine mõne Ukrainas vangis viibiva venelase vastu on teostatav, ütles täna Vene juurdluskomitee pressiesindaja Vladimir Markin.

«Loomulikult nõuab õiglus, et Savtšenko kannab ära kogu talle mõistetud 22-aastase vangistuse. Kuid kui vangide vahetus aitab Kiievi vanglates viibivaid häid ja ausaid inimesi, siis sellise vahetusega nõustumine on võimalik,» kirjutas Markin oma arvamusveerus ajalehes Vetšernõi Tšeljabinsk.

«Seaduse alusel on võimalik ainult üks lahendus - saata Savtšenko tagasi oma karistuse ärakandmiseks enda päritoluriiki.»

«Talle armu andmine on võimatu juhul, kui ta ei tunnista end süüdi ega kahetse oma tegu. Igal juhul on armuandmine Vene presidendi eesõigus. Tema on ainus, kes saab sellist otsust langetada,» kirjutas Markin.

Savtšenko teenis Kremli-meelsete mässulistega võitlevas Ukraina vabatahtlike pataljonis, kui separatistid ta 2014. aasta juulis kinni võtsid.

Süüdistuse kohaselt koordineeris Savtšenko suurtükituld, milles Vene piiri lähedal hukkus kaks ajakirjanikku ja mitu tsiviilisikut. Savtšenko sõnul oli ta juhtunu hetkel juba Venemaale toimetatud.

Ukraina võimude sõnul on Savtšenko sõjavang, tegemist on poliitilise protsessiga ja ta tuleks Minski rahulepete kohaselt vabastada.

»«

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles