Lavrov: USA info Assadi lepete kohta on eksitav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: Sputnik/Scanpix

Ameerika Ühendriikide valitsus lekitab tahtlikult meediasse väärteavet Venemaaga peetavate Süüria-läbirääkimiste kohta, mis puudutavad ka president Bashar al-Assadi saatust, ütles Venemaa välisminister Sergei Lavrov.

«Need spekulatsioonid näivad peegeldavat tõsiasja, et meie USA partneritel on komme mitte ainult lekitada diplomaatiliste läbirääkimiste sisu, vaid levitada ka räiget väärinfot selle kohta, mida tegelikult arutati,» ütles ta täna koos Serbia välisministriga antud pressikonverentsil. Ta kommenteeris teateid, et Washington arutas Moskvaga Assadi lahkumist Süüria presidendi ametist.

«Kuigi USA kirjutas alla meie ühisele otsusele selle kohta, et vaid Süüria rahvas otsustab Süüria saatuse kõiki külgi. See vastab küsimusele, milline saab olema Assadi saatus,» rõhutas Lavrov..

«Lähtume sellest, et sellised küsimused lahendatakse ainult vabade demokraatlike valimistega ja sellised valimised on ette nähtud poliitilise protsessi käigus, mille näitajad kiitis heaks ÜRO julgeolekunõukogu,» lisas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles