Kiiev ei suuda Donbassi elanike südant võita (11)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kramatorski aktivist Sveta Rud kannab oma rahvuslikkuse rõhutamiseks tihti Ukraina rahvusvärvides riideid. Ukraina stiilis tikandid ehk võševankad on Donbassis muutumas üha populaarsemaks.
Kramatorski aktivist Sveta Rud kannab oma rahvuslikkuse rõhutamiseks tihti Ukraina rahvusvärvides riideid. Ukraina stiilis tikandid ehk võševankad on Donbassis muutumas üha populaarsemaks. Foto: Jaanus Piirsalu

Kuigi Ukraina suutis juba üle pooleteise aasta tagasi kaks kolmandikku Donbassist separatistidelt tagasi vallutada, pole Kiievi keskvõimul sealsete inimeste lojaalsuse tugevdamiseks siiani ei strateegiat ega raha ning tihti mitte ka tahet. Ainuke asjaolu, mis üsna ükskõikseid inimesi Ukraina võimuga leppima paneb, on teadmine, et «Vene maailm», mida lubasid separatistid, toob kaasa vaid sõja ja veel viletsama elu.

Donetski ja Luganski Ukraina-meelsete aktivistide meelest näitab Kiievi keskvõimu passiivsust kõige paremini meedia olukord. Kõikjal Ukrainas, ka Ukraina armee kontrollitavatel aladel sõdivates oblastites, on  Vene ja Donbassi separatistide kanalid kaabelvõrgus keelatud. Kuid paljud Donbassi n-ö Ukraina aladel elavad inimesed vaatavad Vene riiklikke, sisuliselt propagandakanaleid, ja tinglikult öeldes «Novorossija telejaamu» siiani analoog-TV-võrgu ning satelliit-TV kaudu.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles