Miilits otsib Peterburi raharöövleid fotoroboti abil

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuriteopaik Peterburis Lenini prospektil. Esiplaanil olnud lapsevankris olid tegelikult Makarovi püstol ja Kalašnikovi automaat.
Kuriteopaik Peterburis Lenini prospektil. Esiplaanil olnud lapsevankris olid tegelikult Makarovi püstol ja Kalašnikovi automaat. Foto: SCANPIX

Miilitsauurijad koostasid eile Peterburis kolm inimest maha laskunud kahe kurjategija kohta fotorobotid.

Ka püütakse selgitada välja relvi varjanud lapsevankri päritolu, vahendas RIA Novosti.

Korrakaitseorganite allikas rääkis agentuurile Rosbalt, et fotorobotite koostamisel olid abiks pealtnägijate tunnistused ja valvekaameratest saadud pildid.

Peterburi uudisteportaali Fontanka andmetel on mõlemad kurjategijad keskmist kasvu ja normaalse kehaehitusega. Ühel oli tume habemetüügas, teisel tumedad vuntsid ja lühike habe.

Kurjategijad ründasid Lenini prospektil tegutsenud inkassaatoreid eile kella 10 paiku ajal, mil mehed tassisid Loko-banki esindusse rahakaste.

Uurimiskomitee teatel ootasid kurjategijad rahaveoautot teeseldes lapsevankriga jalutavaid tavakodanikke. Tegelikkuses olid vankrisse peidetud kaks relva.

Üks kurjategija tulistas inkassaatoreid Makarovi püstolist, teine Kalašnikovi automaadist. Hukkunud rahavedajad olid sündinud 1977 ja 1974. Kurjategijad avasid tule rahaveoauto pihta, et ülejäänud kaks inkassaatorit ei saaks kolleegidele appi tõtata.

Sündmuskohal hukkus koeraga jalutanud 27-aastane mees.

Röövlite saagiks langes umbes 25 miljonit rubla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles