Raport: Kreeka saadab Türki tagasi 750 migranti (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Piraeuse sadamaterminalis, Ateena lähistel.
Migrandid Piraeuse sadamaterminalis, Ateena lähistel. Foto: Scanpix/AP

Vastuolulise Türgi-ELi leppe kohaselt hakkab Kreeka alates esmaspäevast migrante Türki tagasi saatma. Kreeka võimud keeldusid täna raportit lähemalt kommenteerimast.

Vahemikus esmaspäevast kolmapäevani toimetatakse Kreekas asuvalt Lesbose saarelt Türgi Dikili sadamasse vähemalt 750 migranti, vahendab uudisteagentuur ANA raportit.

«Hetkel on käimas planeerimisfaas,» ütles AFPle Kreeka pagulaste koordineerimisüksuse juht Yiorgos Kyritsis, loobudes teemat täpsustamast.

Euroopa Liidu piiriagentuur Frontex on tellinud selleks kaks Türgi kruiisilaeva ning pardal saavad olema ka Frontexi politseijõud, kes migrante eskordivad, ütles ANA.

Kreeka valitsuseallikas ütles sel nädalal varemalt AFPle, et nädalavahetusel saabub riiki ligikaudu 400 Frontexi politseiametnikku, et aidata operatsiooni läbi viia.

Kriitikute sõnul saavad Kreeka registreerimiskeskustest seega kinnipidamisasutused, et tagada oma eluga riskinud inimeste tagasisaatmine.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles