Kerry külastab Hiroshima memoriaali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

John Kerry külastab Jaapanis esimese Ameerika Ühendriikide välisministrina Hiroshima tuumarünnaku memoriaalparki, teatas täna Tokyo.

Koos Kerryga lähevad visiidile ka teised G7 välisministrid, teatasid Jaapani võimud.

Sel kuul toimub juhtivate tööstusriikide ühenduse G7 välisministrite kohtumine eesistujariigis Jaapanis, kus valmistatakse ette G7 tippkohtumist mais.

USA võimud kaaluvad ka võimalikku visiiti president Barack Obama poolt tippkohtumise kõrvalt, kuid ametlikku otsust selle kohta langetatud ei ole.

Kõige kõrgem USA ametnik, kes on memoriaalparki külastanud, on USA Esindajatekoja toonane spiiker Nancy Pelosi aastal 2008.

USA suursaadik Jaapanis Caroline Kennedy ning Ühendriikide abivälisminister Rose Gottemoeller käisid Hiroshimas mälestusteenistusel eelmisel aastal USA tuumarünnaku 70. aastapäeval.

USA pommitaja B-29 nimega Enola Gay heitis 6. augustil 1945 Hiroshimale tuumapommi, mille plahvatuses hukkus umbkaudu 140 000 inimest. Kolm päeva hiljem heideti pomm sadamalinnale Nagasakile, kus sai surma 70 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles