Brasiilia arstid õmblesid mehe käe tema kõhu sisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Mariotti pärast operatsiooni.
Carlos Mariotti pärast operatsiooni. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Brasiilia kirurgid leidsid lahenduse, kuidas päästa tehases toimunud tööõnnetuses kannatada saanud mehe käsi amputeerimisest: nad õmblesid selle otsapidi tema kõhuõõnde.

Arstid otsustasid paigaldada 42-aastase Carlos Mariotti vigastatud käe tema kõhtu ning katta see kaitsva nahakihiga. Oma pehmest koes taskus peab käsi viibima nüüd poolteist kuud. «Ilma selle protseduurita oleks väga suur risk põletikuks ning kude ja kõõlused läheksid mädanema,» selgitas operatsiooni korraldanud traumatoloog Boris Brandao. «Patsiendi käsi peab jääma taskusse umbes 42 päevaks; kindlustamaks, et see arendab uued koed ja kõõlusmaterjali,» lisas doktor.

«Kui ma ärkasin operatsioonist üles, ei teadnud ma, kas mu käsi on ikka alles,» lausus Mariotti hiljem. «Ma ei suutnud uskuda, kui nad ütlesid, et toppisid käe minu sisse.»

Käe olukorda hakatakse iganädalaselt kontrollima. Ehkki prognooside järgi saab Mariotti oma ametis tööpingi operaatorina jätkata, hoiatavad arstid, et käsi ei muutu kunagi sama liikuvaks kui varem. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles