Karabahh: Aseri relvajõud tulistavad suurtükkidest Martakerti linna (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägi-Karabahhis puhkesid kokkupõrked
Mägi-Karabahhis puhkesid kokkupõrked Foto: SCANPIX

Aserbaidžaan tulistab suurtükkidest Mägi-Karabahhis asuvat Martakerti linna, teatas tunnustamata vabariigi kaitseministeerium pühapäeval.

Bakuu teatas pühapäeva hommikul sõjategevuse ühepoolsest peatamisest, ent see ei ole kinnitust leidnud.

Aserbaidžaani relvajõud tulistavad Martakerti mitmelasulistest raketiheitjatest Grad ja 152 mm suurtükkidest, ütles Karabahhi kaitseministeeriumi pressiesindaja Senor Asratjan Interfaxile.

Karabahhi uudisteagentuuri Artsakhpress andmeil on Aseri vägede suurtükitules kahjustada saanud elamud ja gaasijuhe.

«Mitu elamut ja gaasijuhe on saanud kahjustada. Inimesed on varjendites. Rahulik elu on segi paisatud. Aserbaidžaan annab linnale intensiivset täppistuld,» edastas agentuur.

Olukord Mägi-Karabahhi ja Aserbaidžaani kontaktjoonel pingestus ööl vastu laupäeva, kui Armeenia teatas Aserbaidžaani relvajõudude pealetungi tagasilöömisest. Aserbaidžaani teatel vastasid riigi väed Armeenia provokatsioonile. Vaenupooled on teatanud kümnete sõdurite hukkumisest.

Bakuu väitel õnnestus Aserbaidžaani vägedel vallutada mõned alad ja sõjavägi kavatseb rajada «vabastatud» Karabahhi aladele kindlustusi ja tugevdada seal oma positsioone.

Aserbaidžaan kuulutas pühapäeval välja ühepoolse relvarahu, ent Armeenia ja tunnustamata Karabahhi võimude sõnul sõjategevus jätkub.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles