Poolas avaldatati meelt täieliku abordikeelu vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ultrahelipilt inimlootest
Ultrahelipilt inimlootest Foto: Repro

Varssavis kogunesid tuhanded inimesed pühapäeval parlamendi alamkoja ette meeleavaldusele abordi täieliku keelustamise vastu, mida toetavad peaminister ja katoliku kirik, edastas Poola raadio.

Meeleavaldused korraldatakse ka teistes linnades ning nende hüüdlause on «Ei naiste piinamisele».

Peaminister Beata Szydło ütles neljapäeval, et toetab abordi täielikku keelustamist. Valitsusjuhi avaldusele eelnes Poola piiskopkonna juhi avalik kiri, milles kutsutakse parlamenti abordi täielikult keelustama.

Protestijate sõnul võib täielik keeld tuua kaasa naiste surma raseduse ajal ja sundida neid teistes riikides aborti tegema.

Enamjaolt katoliiklikus Poolas lubatakse aborti teha vaid kitsalt määratletud juhtudel, näiteks lootekahjustuste ja vägistamisest alguse saanud raseduse puhul või juhtudel, kui raseduse jätkumine ohustab naise tervist. Poola seadused lubavad aborti vaid esimese 25 rasedusnädala jooksul.

Uus kodanikurühmitus «Peatage abort»" kogub rahvaalgatuse raames allkirju täieliku keelu kehtestamiseks.

Kui vabaühendusel õnnestub koguda 100 000 allkirja, on sel õigus esitada parlamendile seaduseelnõu.

Paljud poola naised käivad abordipiirangute tõttu rasedust katkestamas Slovakkias või Tšehhis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles