Armeenia: hävitasime veel kolm Aserbaidžaani tanki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/AP

Armeenia relvajõud hävitasid Mägi-Karabahhi sõjapiirkonnas väidetavalt veel kolm Aserbaidžaani tanki.

«Kagusuunal hävitati veel kolm tanki,» kirjutas kaitseministeeriumi kõneisik Artsrun  Hovhannisjan esmaspäeval Facebookis.

«Kogu Aserbaidžaani-Mägi-Karabahhi puutejoonel käivad ägedad lahingud. Armaania jõud tekitasid vastasele tugevaid elavjõu- ja tehnikakaotusi ning haarasid algatuse rinde kirde- ja kagusas,» edastas pressisekretär.

Konflikti ägenemisest alates on Aserbaidžaan Armeenia teatel kaotanud 19 tanki, kaks lahinguhelikopterit, hulgaliselt soomustehnikat ja kaks drooni.

Eelnevalt tunnistas Aserbaidžaani kaitseministeerium, et eile hukkus Mägi-Karabahhi rindel kolm Aserbaidžaani sõjaväelast.

Ametkonna teabe kohaselt hukkusid Armeenia rünnakut tõrjudes. Ministeeriumi andmeil löödi Armeenia rünnak tagasi ning see kandis suuri kaotusi elavjõus ja tehnikas.

Mägi-Karabahhis teravnes olukord laupäeval, mil algasid lahingud, kus kasutati ka õhujõude ja suurtükiväge.

Pühapäeval teatas Aserbaidžaan ühepoolsest relvarahust, kuid nii Jerevan kui Stepanakert väidavad, et lahingud jätkuvad. Mägi-Karabahhi kaitseministeerium teatas valmisolekust relvarahuläbirääkimisteks, kui aserid endistele positsioonidele tagasi tõmbuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles