Lehe väitel ostavad britid lapsorje (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
katse
katse Foto: aa

Nepali ja India lapsi ostetakse Briti perekondadele orjadeks, kirjutab ajaleht The Sun.

Briti valitsus on kohalikule politseile andnud ülesandeks uurida väiteid, et Nepali maavärina üle elanud ning teisi haavatavaid lapsi piirkonnast müüakse Briti perekondadele koduorjadeks.

The Suni väitel leiavad vaid 5300-naelase (6629 eurot) hinna eest 10-aastased poisid ja tüdrukud läbi India Punjabi provintsi musta turu tee Briti peredesse. Ajalehe kohaselt jahivad mustal turul tegutsevad jõugud just Nepali põgenike lapsi ja samuti lapsi India puudust kannatavatest peredest.

Reportaaž kirjeldab, kuidas üks mustal turul kaupleja ostjat mänginud The Suni ajakirjanikule lapsi ritta seadis ning nende seast valida palus. Kaupleja väite kohaselt on enamus Suurbritanniasse minevaid lapsi pärit Nepalist.

Poisslapse hinnaks pakkus müügimees 500 000 ruupiat (6629 eurot), millele lisanduksid ostja poolt tasutavad transpordikulud.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles