Panama leke: Pakistani peaministri perekond asus vasturünnakule (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani peaminister Nawaz Sharif.
Pakistani peaminister Nawaz Sharif. Foto: Scanpix/AFP

Pakistani peaministri Nawaz Sharifi perekond kaitses täna seoses Panama andmelekkega oma omandit maksuparadiisiettevõtetes.

Pakistani advokaadibüroost Mossack Fonseca lekkis 11,5 miljonit dokumenti, mis näitavad, kuidas maailma poliitikud, ärimehed, kurjategijad ja tuntud avaliku elu tegelased kasutavad maksudest kõrvalehoidmiseks maksuparadiisideks liigitatud riike. Teiste seas on nimekirjas kolm Sharifi last Maryam, Hassan ja Hussain, kellele lekke kohaselt kuulub maksuparadiiside kaudu Londoni kinnisvara.

«Nawaz Sharifile ühtki maksuparadiisi ettevõtet ei kuulu, kuid tema laste nimel olevad firmad tekitavad samuti küsimusi,» ütles Pakistani uuriva ajakirjanduse keskuse (CIRP) esindaja Umar Cheema.

Sharifi poja Hussaini sõnul ei ole tema perekond midagi valesti teinud.

«Need korterid kuuluvad meile ja firmad niisamuti,» ütles Hussain eratelekanalile Geo. «Ma ei ole seda kunagi varjanud, selleks ei ole ka vajadust. Nii Briti kui ka teiste riikide seaduste kohaselt on tegemist seadusliku võimalusega tarbetuid makse vältida.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles