Ukraina korruptsioonitõrjebüroo ei hakka Porošenko maksuparadiisi-ärisid uurima (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko on Briti Neitsisaartel registreeritud firma Prime Asset Partners Ltd ainuomanik.
Ukraina president Petro Porošenko on Briti Neitsisaartel registreeritud firma Prime Asset Partners Ltd ainuomanik. Foto: Scanpix/AFP

Ukraina korruptsioonitõrjebürool ei ole volitusi ametis oleva presidendi kohtueelseks uurimiseks, teatas büroo täna Facebookis.

«Vastuseks ajakirjanike arvukatele päringutele selle kohta, kas korruptsioonitõrjebüroo hakkab uurima niinimetatud Panama dokumentides mainitud fakte, teatame, et korruptsioonitõrjebürool on jurisdiktsioon riigi ja kohalike omavalitsuste tippjuhtide ja ka Ukraina presidendi suhtes pärast ametiaja lõppu,» märkis büroo avalduses.

Korruptsioonitõrjebüroo lisas, et ajakirjanduses mainitud isikute suhtes on alanud analüütiline töö, mis peab välja selgitama aluse kohtueelse uurimise algatamiseks.

Rahvusvaheline Uurivate Ajakirjanike Konsortsium (ICIJ) avaldas eile õhtul Panama advokaadibüroost Mossack Fonseca lekitatud dokumentidele toetuva uurimustöö, millest selgub, et paljud rahvusvahelise elu tegelased on kasutanud maksuparadiise.

Dokumentide kohaselt on Porošenko maksuparadiisifirmade omanik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles